Kesä voi olla loistavaa aikaa paneutua tutkimukseen tai kirjoittamiseen rauhassa. Hyödynnä Virtuaalikirjasto Hellin vinkit ja tee tutkimuksesta sujuvampaa – vaikka riippumatosta käsin!
Ennen lomaa: varmista etäkäyttö
Luo etäkäyttöön OpenAthens-tunnukset, jotta pääset kirjautumaan e-aineistoihin myös omalta koneelta tai mobiililaitteelta – missä ja milloin vain. Ohjeet löydät täältä.
Ennen tiedonhakua: ota työkalut haltuun
- Viitteidenhallintaohjelma tekee lähteiden tallentamisesta ja viittaamisesta helppoa. Katso ohjeet täältä.
- Harkitsetko aihetta? Tee alustava haku Helli-aihehaulla – yhdellä haulla saat tuloksia useista tietokannoista. Valitse oman organisaatiosi käyttöliittymä täältä.
- Hakukielet: Helli-aihehaun Suosituskieli on englanti, mutta kotimaista aineistoa kannattaa etsiä myös suomeksi ja ruotsiksi.
- Tallenna hyvä haku ja tilaa sähköpostiisi ilmoitukset uusista artikkeleista. Tietoa hakuvahdeista löydät täältä.
Hakusanojen valinta ja hakujen muotoilu
- Hyödynnä löytämiesi artikkelien sanastoa, tekoälyä ja kokeile myös Helli-aihehaun käsitekarttaa hakusanojen ideointiin. Käsitekartan ohje.
- Helli-aihehaun PICOT-työkalu auttaa kliinisten kysymysten jäsentämisessä. PICOT-ohje.
Erityisvinkki PubMedista hakeville
- Jos käytät PubMedia, hyödynnä hyvinvointialueesi omaa PubMed-linkkiä – se mahdollistaa sujuvan etäkäytön ja mahdollisen kaukopalvelupyynnön. Katso ohjeet ja tallenna linkki suosikkeihin!
Tiedonhaun kertaus ja verkkokurssi tutkijalle:
- Tiedonhaun ohjeet ja lyhyt AI-opas löytyvät Virtuaalikirjasto Hellistä.
- Haluatko kerrata tutkimusprosessia tai saada julkaisuillesi näkyvyyttä? Tutustu Karger Campuksen englanninkielisiin verkkokursseihin täällä.
Kaikki organisaatiosi tilaamat lehdet, kirjat ja tietokannat löydät Helli- julkaisuhausta – valitse ensin oma organisaatiosi.