Palaa selaukseen

Etäkäyttö 7: Ongelmia aineistoihin pääsyssä?

Kategoria: Etäkäyttö

Helpointa on käyttää aineistoja hakujärjestelmä Discoveryn kautta. Kansainvälistä terveystieteellistä aineistoa hakevat voivat käyttää Virtuaalikirjasto Hellin omaa PubMed-linkkiä: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?otool=ifivirkilib. Katso ohje: Etäkäyttö 3: Käyttö PubMedin kautta.

Kun haet ensimmäistä kertaa Virtuaalikirjasto Hellin hakujärjestelmästä organisaatiosi ulkopuolella, hakujärjestelmä pyytää kirjautumista tai tunnusten luomista, jotta tilisi linkittyy etäkäyttöön.

 1. Jos olet jo aiemmin luonut henkilökohtaiset tunnukset Discoveryyn, kirjaudu niillä ”Already a member” -kohdassa.
 2. Jos sinulla ei ole henkilökohtaisia tunnuksia, voit luoda ne rekisteröitymällä ”First time here?” -kohdassa.
 3. Kun olet luonut tunnukset, tarkista, että nimesi näkyy oikeassa yläkulmassa.

Jos olet kirjautunut etäkäyttöön Discoveryn kautta, eikä Discovery vaadi kirjautumista:

 1. Tarkista, että olet kirjautunut myös Discoveryyn. Kun olet kirjautuneena Discoveryyn, etunimesi ilmestyy oikeaan yläkulmaan. Jos sitä ei näy, klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Log in -linkkiä.
 2. Joskus palvelutarjoajan sivusto vaatii vielä erikseen kirjautumisen OpenAthensiin:
 • Etsi lehden sivustolta instituutiotilaajalle tarkoitettu kirjautumislinkki: Institutional login tai OpenAthens.
 • Se on usein Sign in tai Log in -painikkeen tai linkin takana sivuston oikeassa yläkulmassa ja löytyy avautuvasta kirjautumisikkunasta.
 • Kirjautumislinkki voi olla muotoa OpenAthens, OpenAthens/Shibboleth, Athens. Klikkaa linkkiä ja seuraa kirjautumisohjeita.
 • Jos organisaation nimeä kysytään, kokeile ensin Virtuaalikirjastoa tai SOTEVirtuaalikirjastoa tai National Virtual Librarya. Jos sitä ei löydy kokeile oman organisaatiosi nimeä.

Kokeile pääsyä hetken kuluttua uudelleen. Jos virhe toistuu, ota kuvakaappaus virheilmoituksesta ja ota yhteyttä pääkäyttäjään admin @virki.fi tai puhelimitse (+ 358) 10 2002 620 tai palautelomakkeella.

 1. Ota yhteyttä pääkäyttäjään admin @virki.fi tai puhelimitse (+ 358) 10 2002 620 tai palautelomakkeella.
 2. Voit kokeilla hakea aineistoa hakukoneella ja kirjautua aineistoon sivulla olevan OpenAthens-kirjautumislinkin kautta. Katso ohje: Etäkäyttö 4: Käyttö lehden sivulta. Huomaa, että kaikissa aineistoissa tätä mahdollisuutta ei ole.

Seuraavat aineistot eivät ole käytettävissä OpenAthensin kautta:

 • American Journal of Roentgenology
 • American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine
 • Terveysportti
 • Oppiportti (käytettävissä henkilökohtaisilla tunnuksilla)
 • Suomen lääkärilehti
 • Duodecim
  Jos aineisto ei ole mikään näistä ja olet yrittänyt kirjautua myös palveluntarjoajan Institutional login tai OpenAthens -kirjautumislinkin kautta, ota yhteyttä pääkäyttäjään admin @virki.fi tai puhelimitse (+ 358) 10 2002 620 tai palautelomakkeella.