Palaa selaukseen

Etäkäyttö 4: Käyttö lehden sivulta

Kategoria: Aineistojen käyttö, Etäkäyttö

Suosittelemme lehden hakemista Helli-julkaisuhaulla tai artikkelin hakemista Helli-aihehaulla, koska tunnistautuminen on siten helpompaa.

  1. Voit kirjautua etäkäyttöön suoraan lehden sivulta. Joidenkin kustantajien aineistoihin voi kirjautua lehden etusivulla, toisiin kirjaudutaan artikkelitasolla. Joissakin lehdissä voi käyttää molempia tapoja.
  2. Etsi lehden sivustolta instituutiotilaajalle tarkoitettua kirjautumislinkkiä: Institutional login tai OpenAthens-kirjautumislinkki.
  3. Se on usein Sign in tai Log in -painikkeen tai linkin takana sivuston oikeassa yläkulmassa ja löytyy avautuvasta kirjautumisikkunasta.
  4. Kirjautumislinkki voi olla muotoa OpenAthens, OpenAthens/Shibboleth, Athens. Näpäytä linkkiä ja seuraa kirjautumisohjeita.
  5. Jos organisaation nimeä kysytään, kokeile ensin Virtuaalikirjastoa tai SOTEVirtuaalikirjastoa tai National Virtual Librarya. Jos näillä ei löydy, kokeile oman organisaatiosi nimeä. Uudet hyvinvointialueiden nimet eivät välttämättä ole vielä päivittyneet järjestelmiin.

OpenAthens-kirjautuminen on voimassa, kunnes suljet selaimen. Sinun ei  tarvitse kirjautua tunnuksillasi uudelleen, vaikka vaihdat sivustoa.