Tillbaka

Bruksanvisningar för UpToDate

Kategori: Fjärråtkomst, Materialanvändning, Mobil app

Vad är UpToDate?

UpToDate är en databas med aktuell, evidensbaserad information som stöd för kliniskt arbete. Den innehåller utvärderad medicinsk information, patientinstruktioner, monografier i Lexicomp-läkemedelsdatabasen och en läkemedelsinteraktionsdatabas samt olika kalkylator.

Från din arbetsdator kan du nå UpToDate direkt på  https://www.uptodate.com.

Genom att skapa ett personligt konto kan du använda UpToDate var som helst, och få tillgång till mobilappen. Registreringen måste ske på en dator i din organisations nätverk.

Om du redan har registrerat dig, loggar du in genom att klicka på Log in-knappen. Men om du ännu inte har registrerat dig:

 1. Gå till www.uptodate.com
 2. Klicka på Register-knappen i det övre högra hörnet.
 3. Fyll i alla fält på registreringformuläret och klicka på Submit registration.
 4. E-postadressen måste verifieras. Klicka på Send Verification Code. Koden kommer att skickas till den e-postadress du angett.
 5. Ange koden du fick i rutan längst ner i formuläret och klicka på Submit Verification Code. Koden är giltig i 10 minuter. Registreringen är klar!
 6. Anteckna ditt användarnamn och lösenord
 7. Efter registreringsprocessen får du en e-postbekräftelse från UpToDate med instruktioner om hur man laddar ner mobilappen

Du är nu registrerad och kan ladda ner UpToDate Mobile App.

 • För att behålla tillgången till UpToDate Anywhere, måste du verifiera anknytningen till din organisation minst en gång var 90:e dag. Det gör du genom att gå till www.uptodate.com på en dator inom din organisations nätverk och logga in med ditt användarnamn och lösenord.
 • Du kommer att få ett e-postmeddelande som informerar dig om behovet av att verifiera anknytningen, om du inte har gjort det senast dag 80. En andra påminnelse får du på dag 90. Om du inte verifierar anknytningen senast dag 90 kommer du att förlora mobil- och fjärråtkomst.
 • För att återfå åtkomsten, loggar du in i UpToDate då du är ansluten till din organisations nätverk.

När du har registrerat dig kan du installera appen på upp till två enheter.

 1. På din smartphone eller sufplatta, sök efter “uptodate” i appbutiken och installera den kostnadsfria appen.
 2. Öppna Uptodate Mobile App efter avslutad nedladding.
 3. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du behöver bara göra detta en gång – appen kommer ihåg ditt användarnamn och lösenord.